Zatvori (X)

Maloprodaja

Web shop namijenjen fizičkim i pravnim osobama koje djeluju izvan zdravstvenog sektora.

Asortiman za ordinacije

Web shop namijenjen djelatnicima u zdravstvu te zdravstvenim ustanovama. Za prikaz cijena u ovom web shopu potrebno je izvršiti registraciju.

- PREKO 1700 PROIZVODA - ZAVOJNI MATERIJAL - ŠPRICE - IGLE - DEZIFICIJENSI - RAZNI INSTRUMENTI I OPREMA - MEDICINSKE TEKUĆINE - RUKAVICE - RAZNI MEDICINSKI UREĐAJI - IRIGATORI - INHALATORI - TLAKOMJERI - ASPIRATORI - TOPLOMJERI - BROJNI DRUGI PROIZVODI

Fleksibilnost prema kupcima jedna je od najvećih odlika našeg poslovanja i glavna misao vodilja.

Posebno se ponosimo činjenicom što željama i zahtjevima naših kupaca posvećujemo maksimalnu pozornost trudeći se da im osiguramo upravo onakav proizvod kakav žele.
Zašto kupiti kod nas?
  • - Zato što ćete kod nas ostvariti NAJPOVOLJNIJU kupnju.
  • - Zato što su naše cijene mnogo niže nego u ljekarnama.
  • - Zato što ćemo Vam na Vaš zahtjev nabaviti i isporučiti i artikle koje nemamo u ponudi
  • - Zato što kod nas za većinu proizvoda ne morate kupiti cijelo pakiranje već možete kupovati proizvode pojedinačno.
  • - I još 1000 "Zato što..." pozitivnih razloga.:)

Informacije o web shop-u:

  • Medicpro d.o.o., Istarska 18, HR-40000, Čakovec
  • Nazovite nas: + 385 (0) 40 314 407


Teme na ovoj stranici:
Kako Galileo radi?
Patentirani izmjenični bočno oscilirajući pokreti
Koji mišići su obuhvaćeni?
Može li uporaba Galilea pomoći pri obnovi kostiju?
Jesu li "vibracije" štetne?

Želite li znati više o bočno izmjeničnim vibracijama za cijelo tijelo?

Kako Galileo radi?

Galileo radi na principu klackalice s amplitudama između 0mm i 6mm (ekvivalentno 0..12mm od vrha do dna) i podesive frekvencije npr. 5..30 Hz (oscilacija u sekundi). S obzirom na brze naizmjenične bočne pokrete (vježbanje izmjeničnim bočnim vibracijama) Galileo platforma za vježbanje izaziva takozvane "reflekse istezanja" mišića, koji uzrokuje mišićne kontrakcije od nogu prema torzu. Te reflekse ne nadzire vježbač, već kralježnica.

Broj istezanja u sekundi nadzire podesiva frekvencija na kojoj se trenira. Npr., ako odaberemo 25 Hz, to znači da imamo 25 ciklusa kontrakcija uključenu u svaki, flexor i extensor mišić, što daje ukupno 1500 ciklusa u minuti!

Funkcija izmjenjujućih bočnih oscilacija Galileo platforma simuliranje je ljudskog hoda, što vježbanje Galileom čini 100% fiziološkom metodom vježbanja, za razliku od ostalih platformi za vježbanje s funkcijom jednostavnih vertikalnih kretnji.
Samo patentirano kretanje Galileo uređaja za vježbanje omogućuje stimulaciju bočnim oscilacijama nagibanjem zdjelice koji fiziološki pravilno stimulira kralježnicu kao prilikom ljudskog hoda – za razliku od striktno vertikalnog kretanja ostalih platformi koje konstantno sabijaju kralježnicu.
Osim toga, izmjenični bočni oscilirajući pokreti Galilea dosežu sve do grupe mišića kralježnice i trbuha, što je praktično nedostižno platformama za vježbanje koje imaju samo jednostavno vertikalno kretanje.

Jedna od glavnih zadaća tokom ljudskog hoda je držati glavu u mirnom i uspravnom položaju, pošto ljudska ravnoteža i vizualni sustav zahtijevaju mirnoću kako bi normalno funkcionirali.
Patentirana arhitektura Galilea osigurava beznačajan prijenos vibracija do glave, jer Galileo platforma jednostavno imitira ljudski hod gdje tijelo lako održava mirnoću glave i gornjeg dijela tijela.
Vježbanje Galileom proizvodi istu stimulaciju kao u ljudskom hodu koji ne samo da obogaćuje osnovne mišićne funkcije već i mišićne interakcije, što rezultira povećanjem snage mišića.

Snaga mišića je od ključne važnosti kod starijih osoba kad je u pitanju prevencija padova – a padovi su glavni razlog lomljenja kukova i bedrenih kostiju. Vježbanje Galileom nema stresno djelovanje na kardiovaskularni sustav što ga čini savršenim za vježbanje starijih osoba.
Tijekom vježbanja Galileom, svi mišići nogu, leđa i abdomena sudjeluju aktivno – iako fokus tokom vježbanja može varirati prema položaju, čvrstoći tijela i laganim kretnjama prilikom vježbanja.

. .

Patentirani izmjenični bočno oscilirajući pokreti

Samo Galileo koristi patentirane, izmjenične bočno oscilirajuće kretnje poput klackalice.

To fiziološko kretanje izaziva efekt vježbanja mišića torza kao prilikom hodanja ili trčanja. Amplituda i sile koje se prenose na tijelo preko nogu lako se kontroliraju mijenjanjem položaja stopala na ploči Galilea. Čak se ni prilikom visokih frekvencija pri vježbanju ne prenose neke značajnije vibracije na glavu, jer to sprječavaju mišići zdjelice i torza, isto kao i prilikom hoda.

Koji mišići su obuhvaćeni?

Sustav za vježbanje Galileo uvijek istovremeno obuhvaća sve mišiće, od nožnih do mišića torza. Naravno, prilikom svakog vježbanja naglasak može biti stavljen na pojedinu grupu mišića, ovisno o položaju tijela, kutu zglobova i ukočenosti tijela.

Što je tijelo uspravnije i što su noge ukočenije prilikom vježbanja s Galileom, to su više obuhvaćeni mišići stražnjice, leđa i trbuha. Što su noge opuštenije, vježbanje ima više efekta na donje ekstremitete.

Može li uporaba Galilea pomoći pri obnovi kostiju?

Mišići i kosti su vrlo usko vezani.

Kosti se tijekom cijelog života maksimalnom deformacijom prilagođavaju maksimalnim silama uzrokovanim svakodnevnim kretnjama. Iznenađujuće, ali činjenica je da te maksimalne sile (uglavnom) nisu uzrokovane vanjskim utjecajem, već su uzrok njihova djelovanja naši mišići. Ta činjenica postaje jasnija kada uzmemo u obzir tipično korištenje "poluge" u našem organizmu. Te "poluge" (npr. 3:1 između nožnog palca i Ahilove pete) potrebne su mišiću kako bi stvorio vrlo jaku silu na vrlo usko povezanom području.

Ako je stres na kost (elastična deformacija u dužinu u granicama 0.2%) iznad određene granice, posljedica je lagano okoštavanje, pošto kost treba veću stabilnost (sposobnost kosti da podnosi veće sile uz manje deformacija). S druge strane, ako je stres na kost ispod donje dozvoljene granice, tada se kost razgrađuje, pošto je očito da veća stabilnost kosti nije potrebna. Na taj je način primarna funkcija kostiju optimizirana tokom cijelog života. U svakom slučaju, razgradnja, a naročito formiranje (rast) kostiju je postupak od nekoliko mjeseci, pa čak i nekoliko godina.

Kako bismo spriječili ili čak kompenzirali razgradnju kostiju zbog njihova nekorištenja (nažalost, taj gubitak kvalitete kostiju se često krivo navodi kao osteoporoza), stres na kostima mora biti iznad donje dozvoljene granice u svakodnevnom životu. Upravo to je moguće postići vježbajući Galileom, koji se može koristiti za vraćanje snage mišića, te u posebnim slučajevima uzrokuje silu mišića koja potiče jačanje kostiju.

Da li su "vibracije" štetne?

Često se govori da su vibracije poput onih pri vožnji kamiona ili pri radu s pneumatskim čekićem, štetne za ljudsko tijelo. No, takve vrste vibracija nisu usporedive s vibracijama kakve proizvodi Galileo: Galileove vibracije se u potpunosti razlikuju u frekvenciji, amplitudi i obliku oscilacija te načinu prijenosa sile na ljudsko tijelo.

Npr., prilikom sjedenja na vibracijskoj ploči (poput sjedala u vozilu) sile se prenose direktno na kralježnicu, što nije slučaj pri vježbanju s Galileom.

Patentirano kretanje Galileove ploče za vježbanje je slično gibanju klackalice, a ne simultano vertikalno gibanje lijeve i desne strane istovremeno. To čini Galileove kretnje djelomično kružnim kretnjama koje zahvaćaju lijevu i desnu stranu tijela naizmjenice uključujući flexor i tensor mišiće.

Izgled Galileovih kretnji je kopija ljudskog hoda – desna i lijeva noga kao i mišići torza uvijek su naizmjenice aktivirani s obzirom na polovicu tijela i akciju tensor/flextor.

U usporedbi s vožnjom kamiona i radom s teškim alatima, pri vježbanju s Galileom nema štetnih visokih frekvencija. Galileo elaboriranom mehaničkom konstrukcijom garantira konstantan, potpuno sinusoidan prijenos sile na tijelo, gdje samo postavljena frekvencija i amplituda (odabrane položajem nogu) djeluju na tijelo. Frekvencije Galilea proizlaze iz fiziologije mišića, te vježbanje Galileom omogućava individualne postavke frekvencije i amplitude.

Želite li znati više?